bijtjes
bijtjes

Professionele kinderopvang in een huiselijke sfeer
Biologisch eten - Muziek & spel - Peutergym

Logo Bibalou


Kinderdagverblijf Bibalou

Fahrenheitstraat 403
2561 DZ Den Haag
  070-7853520
 info@kdvbibalou.nl
KvK: 74970488


 Rondleiding aanvragen
 Direct Inschrijven
 Contactformulier
 Proefberekening kinderopvangtoeslag

fingerpaint-boy

Veelgestelde vragen

Kinderdagverblijf Bibalou is gevestigd in de Fahrenheitstraat 403 te Den Haag. (Wijk Segbroek)

Bij Bibalou is uw kind geen nummertje. Wij zijn een kleine (groene) opvangorganisatie die maximaal 28 kinderen kan opvangen. Biologisch staat bij ons hoog in het vaandel. De kinderen staan voor ons op de eerste plaats. We zijn pas tevreden als de kinderen zich thuis voelen en goed ontwikkelen. De communicatielijnen zijn kort waardoor ouders/verzorgers goed op de hoogte blijven van de situatie op de opvang. De eigenaresse is persoonlijk betrokken bij de opvang en kent alle kinderen persoonlijk. Ons pedagogisch medewerkersters zijn goed opgeleid en volgen regelmatig cursussen om te blijven groeien in hun vak. Zij zijn niet alleen professioneel maar ook emotioneel betrokken bij de kinderen. Kortom we blijven constant streven naar verbetering.

Het is zeker mogelijk om een kijkje te nemen in ons vestiging. Vul hiervoor het formulier "rondleiding" in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen voor een afspraak.

U kunt uw kindje inschrijven vanaf het moment dat de vermoedelijke geboortedatum bekend is. Dit is mogelijk door het online inschrijfformulier in te vullen en te versturen. Wij nemen vervolgens contact met u op om plaatsingsmogelijkheden te bespreken. Uw inschrijving is vrijblijvend.

Wij bieden 4 verschillende opvangpakketten, te weten het 52 weken pakket (het hele jaar door opvang), het 48 weken pakket (u geeft zelf 4 weken vakantie door), het 40 weken pakket (geen opvang tijdens vastgestelde schoolvakanties) en het flexibele pakket (minimaal 2 weken vooraf geeft u de gewenste opvangdagen door). Met nationale feestdagen is het Kinderdagverblijf gesloten.

Kinderdagverblijf Bibalou streeft ernaar uw kind(eren) zo snel mogelijk te kunnen plaatsen. De mogelijkheden zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal gewenste dagen, de combinatie van dagen en het soort opvang. Flexibele opvang is beperkt beschikbaar. Hoe eerder u zich aanmeldt, des te meer kans u maakt op de gewenste dagen. Neem contact op via het contactformulier of mail ons op info@kdvbibalou.nl voor meer info.

Vanuit pedagogisch oogpunt adviseren wij minimaal 2 dagen opvang af te nemen. Uw kind kan op deze manier makkelijker wennen aan de omgeving, de pedagogische medewerkers en de andere kinderen op de groep. Het afnemen van 1 dag opvang in de week is mogelijk maar houd er dan rekening mee dat uw kind moeilijker went door telkens 6 dagen afwezigheid.

Dit houdt in dat kinderen vanaf 0 tot 4 jaar op dezelfde groep verblijven. Kinderen gaan dus niet ‘over’ naar een andere groep. Hierdoor kunnen kinderen een langdurige veilige band opbouwen met de vaste pedagogisch medewerksters en hoeven zij tussendoor niet te wennen aan een nieuwe groep, pedagogisch medewerkers en kinderen.

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk verplicht om het Burgerservicenummer (BSN) van ouders of verzorgers en dat van hun kind te hebben. Het BSN is o.a. nodig voor de jaarlijkse aanlevering van de opvanggegevens aan de Belastingdienst (jaaropgaven). Zonder een BSN registreert de Belastingdienst de opvanggegevens niet. Dit kan ervoor zorgen dat de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag terug eist.

De kosten voor opvang kunt u terugvinden op de website onder de kop Tarieven. Afhankelijk van het soort opvang dat u wenst kunt u de tarieven bekijken. Houd er rekening mee dat u mogelijk recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag vraag je aan bij de belastingdienst. Voor het aanvragen moet je de volgende zaken bij de hand hebben;

  • DidiD
  • Opvangsoort (dagopvang)
  • Aantal opvanguren per maand
  • Prijs per uur
  • LRK van de opvang (213521726)
Klik | hier | om direct aan te vragen bij de belastingdienst.

Nadat wij een intakegesprek met u hebben gehad en de plaatsing rond is zullen wij met u in samenspraak een wendag plannen. Soms is het mogelijk om een wendag te plannen voordat de overeenkomst rond is. Een wendag betreft altijd een halve dag. (Bij voorkeur een overeengekomen opvangdag)

Met Bitcare worden gedurende de dag activiteiten en foto’s met je gedeeld. Ook kun je heel gemakkelijk chatten met pedagogisch medewerkers op de groep. Verlof, ziekte, ruil-, extra- en flex-dagen zijn eenvoudig aan te vragen. Met Bitcare blijf je altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen en de ontwikkeling van je kind. Zo hoef je niets te missen. In het ouderportaal heb je direct inzicht in het contract, de planning, documenten en facturen van je kind. Ook vind je hier het digitale dagboekje, waarin je precies het verloop van de dag met alle activiteiten en foto's kan inzien. De app 'Bitcare voor ouders' werkt zowel op Android, als op iOS toestellen.

Het beste kunt u even contact opnemen per e-mail voor een opzegging. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.footer image