Kinderdagverblijf Bibalou staat voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een huiselijke sfeer

 

Kinderen leren door te spelen, ze gaan zelf op ontdekkingstocht en vinden hun eigen weg. Op deze weg proberen wij ze optimaal te stimuleren op alle  ontwikkelingsgebieden.
Wij willen op een natuurlijke manier, een huiselijke omgeving voor het kind creëren. Een veilige en ideale plek waar het kind snel vertrouwd raakt en zich gemakkelijk thuis voelt.
 

Bij Bibalou kiezen we bewust voor kleinschaligheid en creëren daarmee ruimte voor persoonlijke aandacht. Bij ons staat uw kind centraal.
We vinden het belangrijk om onze opvang zo veel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de ouders/verzorgers. Goed contact tussen de pedagogisch medewerkers en ouders/verzorgers vinden we essentieel.. Bij ons zijn enkel goed opgeleide professionele pedagogisch medewerkers in dienst die met aandacht, liefde en respect voor kinderen werken. Bijna al onze medewerkers hebben een opleiding tot babyspecialist afgerond. 

 

Activiteiten

Met mooi weer zullen wij regelmatig erop uit gaan met de kinderen, naar de kinderboerderij, speeltuin, picknicken in het parkje & langs de oudere van dagen in het verzorgingstehuis.
Met slecht weer kunnen we een bezoek brengen aan de baby/peuterhoek in de naast gelegen Bibliotheek Segbroek.
Natuurlijk worden er binnen ook veel leuke activiteiten met de kinderen gedaan zo geven we peutergymlessen afgewisseld met peuterdans, muzieklesjes en knutselmiddagen. Als een kindje niet zoveel zin heeft om deel te nemen aan de activiteit is dit natuurlijk geen enkel probleem, ieder kind krijgt de ruimte om op zijn/haar tempo alles te ontdekken.

 

Ons team

Ons team bestaat uit 5 gekwalificeerde pedagogisch medewerkers en een manager.
Regelmatig krijgen onze pedagogisch medewerkers extra trainingen en cursussen aangeboden over een bepaald thema/onderwerp in de omgang met kinderen.

 

In 2019 hebben onze medewerkers de opleiding tot Babyspecialist gevolgd en met goed gevolg afgerond.
 

Jaarlijks krijgen al onze medewerkers een kinderEHBO en BHV cursus aangeboden.

 

Wij zijn een erkend leerbedrijf en zullen regelmatig stagiaires hebben die we een leerplaats bieden.