Voeding, verzorging en luiers

 

Een jong kind is voortdurend volop aan het ontwikkelen, leren en groeien. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is daarom van groot belang.
Bij Bibalou bieden wij een groot assortiment voedingsmiddelen aan dat aansluit bij de behoeftes van jonge kinderen.

Wij streven ernaar de kinderen zoveel mogelijk Biologische voeding te geven, omdat tegenwoordig veel ''normale'' groente & fruit bespoten is,  aan andere producten zijn weer veel E-nummers toegevoegd en ook daarvan is bewezen dat dit op den duur schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

 

Tevens voorziet het kinderdagverblijf in luiers. Wij hebben de luiers van het merk Kruidvat, omdat deze bij bijna alle onafhankelijke onderzoeken (consumentenbond/kassa) als beste uit de bus komen.

Als u uw baby flesvoeding geeft, bieden wij Nutrilon flesvoeding aan.
 
 

Wat staat er op het menu?

Drinken: Kinderen krijgen op diverse momenten gedurende de dag iets te drinken aangeboden. Het betreft hier water. Regelmatig bieden we aan de kinderen fruitwater aan. 
Fruit: Bij Bibalou krijgen de kinderen iedere dag vers biologisch fruit. Het assortiment bestaat onder andere uit appel, peer, banaan, sinaasappel, druiven, aardbeien en kiwi, aangevuld met seizoen fruit. Voor baby's die hier aan toe zijn wordt er door de pedagogisch medewerksters gepureerd of geprakt fruit bereid. Oudere kinderen krijgen het fruit in stukjes aangeboden. 

 

Brood: 

Kinderen eten op kinderdagverblijf Bibalou tussen de middag licht volkoren- of tarwebrood.
Beleg: 

Kinderen kunnen kiezen uit diverse soorten broodbeleg waaronder  zuivelspread, plakjes kaas of kipfilet (allemaal Biologisch). Verder kunnen zij kiezen voor (biologische) pindakaas, appelstroop, jam, groentespread of honing (voor kinderen vanaf een jaar oud).
Groenten: 

Tijdens de broodmaaltijd krijgen kinderen verschillende soorten rauwkost aangeboden.
Zuivel: 

Naast de biologische halfvolle melk krijgen de kinderen geregeld biologische yoghurt aangeboden. 

Groenten: 

Na het middagslaapje gaan de kinderen aan tafel voor de gestoomde biologische groenten. We bieden elke dag verschillende biologische groenten aan dat we zelf in onze stomer bereiden.  Zowel de peuters als de baby's smullen hiervan!
Tussendoortjes: 

Tenslotte is er ‘s middags een tussendoortje, dit kan yoghurt, maiscracker, beschuit of ontbijtkoek zijn. Tevens krijgen zij af en toe een handje rozijntjes of dadels, biologisch koekje of soepstengel aangeboden. Voor de baby's zijn er biologische groentevingers als tussendoortje.

Wij
 vinden het belangrijk om in deze fase van de (smaak)ontwikkeling regelmatig nieuwe smaken aan te bieden.

 

 

Uit pedagogisch oogpunt eten en drinken we mee met de kinderen. Zo geven we de kinderen het goede voorbeeld en genieten we zelf ook van het lekkere eten.